©2017 Move Delft KvK 68445180

Essentiële oliën

Wat zijn essentiële oliën van doTerra?

- Natuurlijke aromatische onderdelen gevonden in planten.

- 50 tot 70 keer krachtiger dan kruiden.

- Een natuurlijke manier om voor je gezondheid te zorgen.

100 % natuurlijk

- CPTG keurmerk

- Geen schadelijke toevoegingen

- Hoogste kwaliteit

- Vrij van pesticide

Virussen en bacteriën

- Antibiotica kan onze celwand niet binnen dringen en geen virussen bestrijden.

- Essentiële oliën dringen wel de celwand binnen en kunnen hierdoor een invloed hebben op onze gezondheid. 

Hoe de oliën te gebruiken

Aromatisch (in de lucht)

- Reinigt de lucht

- Ondersteunt de luchtwegen

- Beinvloedt gemoedstoestand

Topical (op de huid)

- Herstelt de huid

- Snel plaatselijk effect

- Opname via poriën

Intern (innemen)

- Bij vermelding supplement inname mogelijk

- Ondersteunt spijsvertering en werkt reinigend

Essentiële oliën en sporten.

Citroen olie geeft je een geweldige energie boost bij het sporten. Ook stimuleert deze olie de circulatie en verzacht pijn in de maag en spierpijn. Smeer twee druppels essentiële olie onder elke voet en op de pijnlijke spieren.​

 

Pepermunt olie geeft ook een energie boost voor en tijdens het sporten. Een paar druppels in een glas water zorgt dat je alert blijft en jouw lichaam krijgt meer zuurstof. Deze olie is ook goed tegen de spierpijn. Als cooling down kan je na het douchen je lekker masseren met pepermunt.

 

Om tijdens het sporten de prestaties te ondersteunen raad ik aan: Pepermunt, Citroen, Wilde sinaasappel en/of Grapefruit. Wat je kunt doen is een of meerdere oliën in een glazen fles met water doen om tijdens de work-out te drinken.

 

Grapefruit olie geeft niet alleen energie maar verlicht een opgeblazen gevoel en zorgt ervoor dat het lichaam geen vocht gaat vasthouden. Zorgt voor een goede afvoer van vetzuren die af worden gebroken tijdens het sporten en is ook een prima olie die jou kan ondersteunen als je aan het lijnen bent.

Deep Blue olie van is een mix van Wintergroen, Kamfer, Pepermunt, Ylang Ylang, Helichrysum, Blue Tansy, Blauwe Kamille en Osmanthus die samenwerken om jouw spieren te kalmeren en te koelen na een goede workout.

Breathe olie is een mengsel met onder andere Laurier, Pepermunt, Eucalyptus, Melaleuca, Citroen, Kardemom en Ravensara. Naast het vrij kunnen ademen zorgt Breathe dat je ook van een goede nachtrust kunt genieten.

 

Lavendel

 

Lavendel is misschien wel de bekendste en meest gebruikte essentiële olie, omdat de werking zo veelzijdig is. Als je niet weet welke olie je moet gebruiken, gebruik je Lavendel!

Mijn eerste goede ervaring met Lavendel was tijdens en na mijn bevalling. Lavendel voor rust en ontspanning en ter voorkoming van wederom een postnatale depressie.

De kalmerende en verzachtende werking van Lavendel zorgt voor het lichaam!

Uitslag, hooikoorts, pijn, zweren, allergieën, jeuk, droge huid en lippen, zonnebrand, wondjes, rimpels, droog haar (roos) of haarverlies, verbranding, blaren, insectenbeten en snijwondjes kunnen allemaal met Lavendel worden verzacht.

 

Geestelijke ondersteuning!

Lavendel helpt ook op emotioneel gebied. Bij spanning, irritatie, angst, verdriet en huilen, stress en hyperactiviteit, te druk in je hoofd, tandenknarsen, slapeloosheid, depressie, verlies van eetlust, stemmingswisselingen, onregelmatige menstruatie en menopauze.

 

Omdat Lavendel zoveel rust geeft en veel invloed heeft op het parasympatische zenuwstelsel, wordt het ook met succes toegepast in ondersteuning bij Parkinson, hartritmestoornissen, hartkloppingen, Rheumatoide Arthritis.

Workshop essentiële oliën: 

Dinsdag avond 18 september om 19:30 uur tot 21 uur

Locatie: Oostblok 1 (deelname is gratis)

 

Sta jij open voor een natuurlijke ondersteuning van je gezondheid? wil jij ook graag een doeltreffende, gezonde oplossing voor hoofdpijn, meer rust, beter slapen, spierpijn voorkomen, je emoties beter in balans houden etc? Na deze workshop ga je geïnspireerd naar huis, met veel informatie hoe je de oliën kunt gebruiken. Kom ruiken, voelen en proeven!

Wil je erbij zijn? Stuur me dan een email bericht: movedelft@gmail.com