©2017 Move Delft KvK 68445180

November 21, 2017

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Twijfel niet over jezelf.

November 21, 2017

 

Twijfel niet over jezelf. Je bent er toe in staat! 

 

We twijfelen allemaal wel eens. Het bezorgt soms een onnodige last en staat dan het levensgeluk in de weg.

 

 

Tips voor minder getwijfel:

  1. Bedenk wat jij belangrijk vindt. Wat zijn je dromen en doelen in het leven? Welke van de opties brengt jou dichterbij jouw droom of doel? Past de optie bij wat jij zou willen uitstralen? Past de mogelijkheid bij hoe jij wilt zijn? Dit kan soms helpen om de keuze meer persoonlijk te maken en even terug te gaan naar wat voor jou goed is.

  2. Probeer zo min mogelijk om anderen om bevestiging te vragen. Soms heb ik de neiging om anderen om bevestiging te vragen, maar vaak leidt dit heel erg af van wat belangrijk is voor mijzelf. Door ook nog de mening en de voor- en nadelen van anderen mee te nemen, wordt jouw keuze nog ingewikkelder. Natuurlijk is het wel fijn om een moeilijke beslissing te delen met iemand die dichtbij je staat, maar probeer dit zoveel mogelijk te beperken.

  3. Zoek afleiding! Ga even iets anders doen waar je blij van wordt, zoals sporten, mediteren, shoppen of lezen. Zelf kan ik vaak veel beter nadenken wanneer ik een rondje heb hardgelopen. Het maken van de keuze gaat dan ook gemakkelijker.

  4. Probeer zo snel mogelijk te beslissen. Hoe langer je blijft twijfelen, des te moeilijker het gaat worden. Zodra één van de opties goed voelt, hak dan de knoop door en stel dit niet uit. Wanneer je het gaat uitstellen, ga je sowieso weer twijfelen.

  5. Stel jezelf voor dat je de keuze al hebt gemaakt. Hoe voelt dat? Is dat dan oké? Hoe zou het zijn? Door het je alvast in te beelden, kun je soms tot goede inzichten komen.

  6. Je kunt beter spijt hebben van iets wat je wel hebt gedaan, dan van iets wat je niet hebt gedaan. Er zit zeker een kern van waarheid in. Dit heeft mij al een aantal keren over de drempel geholpen en dit heeft tot nu toe steeds goed uitgepakt.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square