©2017 Move Delft KvK 68445180

November 21, 2017

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Even stil zijn.., moeilijk!

November 24, 2017

Tijdens de Energize Bootcamp gaan we in klein groepsverband, buiten in de natuur, tussen de nodige inspanning door 5 minuten mediteren. Gewoon luchtig, niet zweverig.

 

Maar is het wel zo makkelijk? Die 5 minuten stil zijn, focussen op je ademhaling en dan soms ook met een mantra.. 'ik, ben, hier, nu, in, dit'. Voor vele is dit heerlijk! Een momentje van ontspanning. Maar in het begin ervaren veel mensen het als de langste 5 minuten uit hun leven. Waarom is het moeilijk?

 

Te veel stress.

Een menselijke reactie als we iets on prettigs ervaren is ervan weg te willen. We willen dat het ophoudt of vinden dat het niet mag (zou mogen) gebeuren. Kortom we ervaren weerstand tegen dat wat is.

 

Weerstand maakt het lastiger.

Het gevolg is dat de onprettige situatie vaak alleen nog maar on prettiger wordt of lastiger om mee om te gaan. De weerstand die we hebben tegen hoe het is, maakt het zeker niet makkelijker om ons te verhouden tot dat wat er is. Soms wordt door onze weerstand het alleen maar nog moeilijker om met de moeilijke situatie of lastige gevoelens om te gaan. 

 

We kunnen nou eenmaal niet om vervelende dingen heen in ons leven of we willen of niet. Maar wat we wel kunnen leren is er minder last van te hebben. Ons er niet door mee te laten sleuren maar het als het ware leren te (ver)dragen.

 

De weerstand opgeven.

Laat de weerstand die je voelt tegen hoe het is gaan. Neem de tijd om een moeilijke situatie en/of de moeilijke gevoelens volledig te ervaren, ze te onderzoeken zonder gelijk iets te willen veranderen. Door de tijd te nemen de situatie ten volle te ervaren zonder weerstand toe te voegen, geef je jezelf de mogelijkheid om vanuit rust met de situatie om te gaan. 

 

Ervaar meer energie!

Wat je dan wint is energie. De energie die normaal ging zitten in het verzetten tegen ‘het onprettige’ kun je nu benutten voor een eventueel actieplan. Zo kun je kijken of het nodig is om dingen te veranderen om je stress te verminderen. Doordat je meer rust hebt gecreëerd tijdens het mediteren en je de weerstand opgeeft, geef je jezelf ook de mogelijkheid om er achter te komen wat voor jou op dit moment goed is om te doen.

 

Blijf niet hangen in verzet

Als je blijft hangen in verzet kun je daar nooit achter komen. Jij bent de enige die echt weet wat goed is voor jou. Mits je jezelf de rust, ruimte en stilte gunt en de tijd neemt om daar achter te komen. Daar hoef je niet naar te zoeken. Want die wijsheid over jezelf zit gewoon in jou. 

 

Door niet te spreken, zie je duidelijker. – Ghandi

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square